22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘefa FMI, avertisment fără precedent: "Să ne pregătim pentru tensiuni de amploare"

Șefa FMI, avertisment fără precedent: „Să ne pregătim pentru tensiuni de amploare”

Directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, şi-a exprimat preocuparea joi în legătură cu creşterea în putere a ‘populismului’ şi a ‘forţelor izolaţionismului’, ilustrată în special prin votul britanic în favoarea ieşirii Regatului Unit din UE, informează AFP, potrivit Agerpres. ‘Nu avem nevoie de votul asupra Brexit pentru a înţelege că slaba creştere economică, creşterea inegalităţilor şi lipsa locurilor de muncă s-au conjugat cu preocupările sociale şi geopolitice pentru a alimenta creşterea populismului şi a forţelor izolaţionismului’, a explicat ea într-un discurs la Washington.
„Cea mai mare provocare căreia noi îi facem faţă în prezent este riscul de a vedea lumea întorcând spatele cooperării internaţionale”, a adăugat ea în faţa unui centru de reflexie dedicat dezvoltării economice.

Potrivit directoarei FMI, ţările cu venituri slabe vor fi ‘afectate în mod special’ de revenirea protecţionismului, cu riscul agravării situaţiei lor economice şi a reducerii perspectivelor populaţiilor tinere, în special în Africa Subsahariană.

„Dacă nu suntem capabili să furnizăm viitoarei generaţii în această regiune mijloace de a trăi şi o şansă de a profita de bunăstarea mondială, va trebui să ne pregătim pentru migraţii şi pentru tensiuni politice de o amploare fără precedent”, a afirmat ea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS