16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziții în zeci de locuințe din București și alte trei județe, într-un dosar de evaziune fiscală

Percheziții în zeci de locuințe din București și alte trei județe, într-un dosar de evaziune fiscală

Poliţiştii bucureşteni au făcut, în această dimineață, 35 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Constanţa şi Prahova, la persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, într-un dosar cu un prejudiciu estimat de anchetatori la peste 12 milioane de lei, potrivit IGPR.
Persoanele vizate vor fi duse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Capitalei.
Polițiștii spun că reprezentanții unei companii din Capitală au creat mai multe societăţi de tip „fantomă” pentru a evita plata taxelor fiscale.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că în perioada 2012 – 2013, reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, au creat şi implementat un circuit evazionist, în cadrul căruia, prin interpunerea pe lanţurile de tranzacţionare a mărfii (materiale de construcţii) a mai multor societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscal.

Prejudiciul produs prin evaziune fiscală este de aproximativ 3,8 milioane de lei, iar suma rezultată din circuitul de „spălare a banilor” este de 8,8 milioane de lei, a precizat sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS