Acasă Actualitate Peste 30% din gospodăriile din România nu pot face față cheltuielilor

Peste 30% din gospodăriile din România nu pot face față cheltuielilor

O treime dintre gospodariile din Romania, respectiv 32,8%, nu au putut face fata cheltuielilor cu venitul total net lunar realizat, in 2015, se arata intr-o publicatie a Institutului National de Statistica (INS), scrie Agerpres. 

 

Anul trecut, o pondere de 36% dintre gospodarii s-au aflat in imposibilitatea de a plati intretinerea locuintei din cauza lipsei resurselor financiare, iar 16,7% – energia electrica.

De asemenea, pentru a face fata cheltuielilor curente, 6,8% dintre gospodarii au apelat la economii, 6,1% s-au imprumutat de la rude, prieteni sau alte persoane, 9,3% au muncit suplimentar, in timp ce 11,5% au aplelat la ajutoare financiare, fara obligatia de restituire, de la rude, prieteni.

Anul trecut, 17% dintre gospodarii si-au permis o saptamana de concediu in afara casei, 5,9% – inlocuirea mobilei uzate si/sau demodate, 12,1% – cumpararea de produse electrocasnice, 28,8% – cumpararea de haine noi, 10,6% – vizionarea unor spectacole de teatru, cinema, 15,2% – cumpararea de carti, ziare, reviste.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version