8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: Este nevoie de un nou proiect de țară pentru România, pentru România viitorului în UE

Iohannis: Este nevoie de un nou proiect de țară pentru România, pentru România viitorului în UE

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că este nevoie de un nou proiect de țară pentru România, precizând că toți liderii politici care au fost invitați la consultările de la Palatul Cotroceni au fost de acord să participe la acest proiect, scrie Agerpres.

„Este nevoie de un nou proiect de țară, un proiect de țară pentru România, pentru România viitorului în UE. Acesta a fost mesajul meu către liderii cu care m-am întâlnit astăzi”, a spus șeful statului la Palatul Cotroceni, după cea de-a doua rundă de consultări cu premierul Dacian Cioloș, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și cu liderii formațiunilor parlamentare pe tema situației create în urma referendumului din Marea Britanie.

El a subliniat că toți liderii au fost de acord să participe la acest proiect post-aderare, arătând că acesta va fi elaborat într-un grup pe lucru care va funcționa pe lângă Președinție.

„Acest proiect de țară va fi elaborat într-un grup de lucru, care va funcționa pe lângă Președinția României. Acest grup de lucru poate să funcționeze în variantă optimală aici, la Președinție, chiar și într-un an electoral”, a afirmat șeful statului.

Iohannis a subliniat că un astfel de proiect poate deveni funcțional dacă este susținut consensual.

„Un astfel de proiect de țară poate să devină funcțional numai în situația în care este adoptat, aprobat, susținut consensual. Din păcate, în România am avut destul de multe așa numite proiecte de țară, strategii care nu au fost nici implementate, nici nu au dăinuit fiindcă a lipsit consensul politic. De data aceasta vom elabora împreună acest proiect de țară, care va ajuta mersul României pentru viitorul mediu și lung în UE, vom stabili care este locul României, rolul României și nivelul de ambiție al României în Uniunea Europeană”, a conchis șeful statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS