11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, la Slatina

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, la Slatina

 

646x404

 

 

 

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, pentru elevi cu vârste până în 15 ani și jumatate, se desfașoară începând din 24 iunie, până miercuri, 29 iunie, la Slatina. La competiție participă echipe din 19 țări balcanice și țări invitate din întreaga lume.
Concursul efectiv constă în rezolvarea a patru probleme, alese de un juriu internațional, în cel mult 4 ore și jumătate.
Lotul olimpic de juniori al României la Matematică a obținut o medalie de aur și cinci de argint la Balcaniada de Matematică pentru Juniori 2015. Medalia de aur a fost castigată de Theodor Mihai Iliant, elev la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, anunță Ministerul Educației. La Olimpiada Balcanică au participat elevi din 18 țări.
Competiția este organizată în baza unui parteneriat între Societatea de Stiințe Matematice din România și Ministerul Educației, prin Inspectoratul Scolar Județean Olt iar festivitatea de acordare a medaliilor va avea loc în data de 28 iunie la Casa de Cultură din Slatina.România este pentru a treia oară gazda Balcaniadei de Matematică pentru Juniori, în timp ce Slatina a fost aleasă pentru prima oară ca oraş gazdă, (sursa: Adevărul).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS