24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRezultat referendum BREXIT: Lira sterlină şi bursele, în declin puternic

Rezultat referendum BREXIT: Lira sterlină şi bursele, în declin puternic

Lira sterlină a înregistrat o depreciere semnificativă în raport cu dolarul, în cursul nopţii, iar indicele FTSE a scăzut cu 2% în contextul incertitudinii privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană, scrie Mediafax.

Lira sterlină s-a apreciat până la nivelul de 1,50 dolari joi seară, imediat după sondajele care arătau un avans al mişcării favorabile rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană. Însă, pe măsură ce rezultatele relevă o situaţie incertă, moneda britanică a scăzut până la nivelul de 1,48 dolari. De asemenea, indicele bursier FTSE a scăzut cu 2%.
Traderii se pregătesc pentru vânzare masivă de acţiuni la debutul şedinţei de tranzacţionare de la Londra de la 8:00 (10:00 ora României). Piaţa indică faptul că indicele FTSE va deschide în scădere cu aproximativ 7,5%, cea ce ar însemna că aproape 120 de miliarde de lire vor dispărea din valoarea celor mai mari companii britanice.

Sky News deja estimează o victorie a taberei Leave cu 52%, la fel şi ITV. BBC, de asemenea, estimează o victorie pentru tabăra Leave cu 52%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS