14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis, după Brexit: Nu sunt motive de îngrijorare pentru economia României

Iohannis, după Brexit: Nu sunt motive de îngrijorare pentru economia României

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că, din discuțiile avute cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, după Brexit, a rezultat că nu sunt motive de îngrijorare pentru economia românească, scrie Agerpres.

„Cred că situația deosebită în care ne aflăm acum, datorită rezultatului votului de la referendumul din Marea Britanie de ieșire din Uniunea Europeană, impune o întâlnire de acest tip în care ne armonizăm punctele de vedere, ne gândim la ce este de făcut. (…) Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul guvernator am înțeles că nu sunt motive de îngrijorare pentru economia României și pentru finanțele românești”, a spus Iohannis, la începutul consultărilor de la Cotroceni cu premierul Dacian Cioloș, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și liderii partidelor politice.

Șeful statului a afirmat, totodată, că din discuțiile avute cu liderii politici concluzia este ca România să continue pe calea europeană. „Am înțeles că toată lumea este perfect de acord ca România să continue calea europeană”, a menționat Iohannis. La consultările de vineri de la Palatul Cotroceni participă premierul Dacian Cioloș, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga, președintele PSD, Liviu Dragnea, liderul UNPR, Valeriu Steriu, copreședintele ALDE, Daniel Constantin. Numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de joi din Marea Britanie confirmă că cei mai mulți britanici au optat pentru Brexit, adică ieșirea țării lor din Uniunea Europeană, transmit DPA, AFP și BBC. Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS