17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: A.B.A Jiu a continuat şi în această săptămână acţiunile dedicate Zilei Dunării

Craiova: A.B.A Jiu a continuat şi în această săptămână acţiunile dedicate Zilei Dunării

Administraţia Bazinală de Apă Jiu a continuat şi în această săptămână evenimentele dedicate sărbătoririi Zilei Internaţionale a Dunării. Tema propusă de ICPDR pentru acest an este “Fii activ!”, având în vedere că implicarea activă şi contribuţia fiecăruia dintre noi la protejarea resurselor de apă conduc la dezvoltarea economică şi socială a regiunii dunărene. Plecând de la această idee, specialiştii A.B.A Jiu au susţinut, în aceste zile, lecţii de conştientizare şi educare în două din unităţile de învăţământ din Craiova: Grădiniţa “Nicolae Romanescu” şi Şcoala nr. 21 “Gheorghe Ţiţeica”.
După ce le-au fost prezentate câteva date principale despre fluviul Dunărea, de unde izvorăște, prin câte țări trece și câte capitale traversează, şcolarii au aflat că, Ziua Internațională a Dunării a fost stabilită pe data de 29 iunie, fiind sărbătorită pentru prima dată de ICPDR în 2004, pentru a sublinia a 10- a aniversare a semnării Convenției privind protecția fluviului Dunărea. Prin efortul comun al diferitelor organizații, celebrarea fluviului în bazinul Dunării a devenit un eveniment anual.
Elevii şcolilor amintite au înţeles că, rolul vital pe care Dunărea și afluenții săi îl joacă în viața oamenilor este foarte important: furnizarea de apă, alimente, energie, recreere și mijloace de existență. Şi pentru a-şi aduce aportul la desfăşurarea acestui eveniment internaţional, copiii au desenat în cadrul unui atelier de lucru diferite imagini sau aspecte cu bătrânul fluviu, după imaginaţia fiecăruia.
Pentru răbdarea şi efortul lor, elevii celor două unităţi de învăţământ au fost răsplătiţi de către specialiştii de la A.B.A Jiu cu o sticlă de suc fiecare, o trăistuţă, şepcuţă, puzzle sau tricou. Aceste premii au fost oferite de Apele Române, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, ICPDR, iar partenerul oficial al acestui eveniment internaţional – Coca-Cola a dăruit sucurile.

Amintim că, în acest an, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor împreună cu Apele Române au declarat luna Iunie, “Luna Dunării”. Astfel, acţiunile realizate în aceste zile au făcut parte din evenimentele pe care A.B.A Jiu şi -a propus să le desfăşoare în această lună, acestora urmându-le în perioada imediat următoare activităţi sportive şi de recreere în Grădina Botanică din Craiova, şedinţa Comitetului de Bazin Jiu-Dunăre la S.G.A Mehedinţi, lista încheindu-se cu un exerciţiu simulare de intervenţie şi prevenire a inundaţiilor pe Dunăre, la Bechet, chiar pe 29 Iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS