Acasă Actualitate Stoltenberg: România s-a oferit să găzduiască şi să coordoneze 5.000 de militari...

Stoltenberg: România s-a oferit să găzduiască şi să coordoneze 5.000 de militari NATO

România își oferă disponibilitatea de a găzdui şi de a coordona o brigadă NATO, de aproape 5.000 de militari, în contextul acțiunilor Rusiei în Ucraina. Discuțiile s-au purtat la reuniunea miniștrilor apărării din statele membre NATO, care se desfășoară la Bruxelles. Bucureștiul va purta discuţii cu Bulgaria şi Turcia pentru dezvoltarea unor măsuri suplimentare de consolidare a apărării şi securităţii în zona Mării Negre.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a explicat că primele țări în care vor fi dislocate trupe sunt cele din Estul Europei.

Acesta a explicat că brigada care va fi constituită în România va avea în vedere și un program de exerciții militare.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: „Deja avem o prezenta sporita in zona Marii Negre, prin politie aeriana, nave si exercitii militare. Noul element este aceasta brigada care va fi subordonată Comandamentului Multinaţional de Divizie al NATO pentru Sud-Est de la Bucureşti. Ea  va facilita activităţile de instruire ale Aliantei în zona de sud-est prin intermediul unui program susţinut de exerciţii. Detaliile urmează sa le stabilim mai tirziu. Este propunerea Romaniei , a carei disponibilitate o salut.”

O alta decizie luată la reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO priveste consolidarea prezenţei militare a Aliantei pentru descurajarea   Rusiei:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: „Statele membre ale NATO au agreat amplasarea, prin rotaţie, a 4 batalioane multinaţionale în fiecare dintre statele baltice şi Polonia. Ne vom intari pozitia si in zona marii Negre.  Vom deplasa echipamente si tehnica . Mesajul pe care vrem sa-l transmitem este unul clar : daca vreun aliat e atacat, Alianta va actiona unitar. Acesta nu inseamna ca vrem sa provocam,  ci este cea mai buna cale de a evita un conflict.”

Kremlinul a avertizat marţi că Rusia va lua măsuri de apărare în cazul suplimentării efectivelor NATO în estul Europei.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version