22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea: Dosar penal pentru delapidare, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale

Vâlcea: Dosar penal pentru delapidare, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale

În urma celor 6 percheziţii efectuate ieri de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea în localităţile  Sineşti, Bălceşti, Berbeşti şi Râmnicu Vâlcea au ridicat în vederea continuării cercetării  mai multe înscrisuri şi documente contabile precum şi două unităţi de calculatoare, două laptop-uri şi medii de stocare date.

Au fost conduse la sediul parchetului pentru audieri 6 persoane, faţă de 5 dintre acestea, fiind continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale.
Cercetările continuă pentru probarea întregii activităţi infracţionale a celor 5 persoane bănuite. Ieri, 40 de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au efectuat 6 percheziţii domiciliare ( o autoritate publică, 3 societăţi comerciale şi un punct de lucru), la persoane bănuite de comiterea de infracţiunii de corupţie în legătură cu achiziţiile publice.
În fapt, în perioada 2012-2016,  mai mulţi funcţionari publici din cadrul unei instituţii publice sunt bănuiţi că şi-au însuşit pe nedrept sume de bani cu titlu decont deplasări. De asemenea, în complicitate cu administratorii unor societăţi comerciale, sunt bănuiţi că au efectuat achiziţii publice ilegale, întocmind în fals documente în acest scop. Prejudiciul cauzat bugetului de stat până în prezent este de aproximativ 100.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS