7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de medicamente contrafăcute, comercializate on-line

Sute de medicamente contrafăcute, comercializate on-line

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează patru percheziții la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse şi comercializare de produse alterate. Prejudiciul cauzat este de 300.000 de euro.

În perioada 2012 – 2016, persoanele bănuite ar fi înființat 10 site-uri web, prin care ar fi promovat şi comercializat către clienţi din România şi din străinătate (Spania, Italia, Belgia, Germania și Anglia) o gamă largă de medicamente contrafăcute, cum ar fi steroizi anabolizanţi, hormoni și altele, care prezintă un risc potenţial pentru sănătatea publicului.

Produsele originale de acest tip se comercializează numai prin unităţi farmaceutice, nu prin intermediul site-urilor on-line.

Din activitatea infracțională, persoanele vizate ar fi obţinut venituri de peste 1.000.000 de euro, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 300.000 de euro.

.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS