8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrupare specializată în trafic de droguri, destructurată

Grupare specializată în trafic de droguri, destructurată

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din București și Ilfov, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare infracțională care ar fi distribuit cannabis, cocaină şi ecstazy, pe raza municipiului Bucureşti./ Au fost ridicate 41 de grame de cocaină, 500 de comprimate MDMA, 112 grame de cannabis, 4 grame de amfetamină, 1.500 de euro, 30.000 de lei, iar 11 persoane au fost arestate preventiv.

La data de 9 iunie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucureşti şi cei din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- S.T.Bucureşti au efectuat 23 de percheziții la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de droguri.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei “Vlad Ţepeş”.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate trei cântare electronice, folosite la porţionarea drogurilor, 41,12 grame de cocaină, 4,24 grame de amfetamina, 254 de comprimate MDMA ( pe parcursul cercetăriilor fiind ridicate în total 500 de comprimate), 112,51 grame de cannabis, precum și 1.500 de euro, 30.000 de lei, şi 20 de telefoane mobile.

Membrii grupării acționau pe raza sectorului 4 din Bucureşti şi a judeţului Ilfov, aprovizionând cu droguri diverşi consumatori din cluburile de noapte și la petrecerile private de tip afterparty.

În urma administrării probatoriului, 11 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore pentru săvîrşirea infracţiunilor de deţinere şi distribuire de droguri de mare risc, ulterior, Tribunalul Bucureşti dispunând arestarea preventivă a celor în cauză.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS