Acasă Actualitate J.K. Rowling, în așteptarea unui prestigios premiu

J.K. Rowling, în așteptarea unui prestigios premiu

-

(Foto: amazon.com)
(Foto: amazon.com)

O carte scrisă de autoarea britanică J.K. Rowling, sub pseudonimul Robert Galbraith – „Career Of Evil“ – a fost selecționată pentru premiul „Theakstons Old Peculier Crime Novel of the Year“ care se acordă celui mai bun roman de mister al anului, relatează BBC citat de EFE și Agerpres.
Cartea popularei autoare a aventurilor lui Harry Potter este una dintre cele șase selectate să aspire la prestigiosul premiu literar care se va decerna la 21 iulie. Pe lista aspiranților mai figurează scritorii Eva Dolan, Mark Billingham, Clare Mackintosh, Adrian McKinty și Renee Knight.
„Career Of Evil“ este ultimul dintre cele trei romane de mister publicate de J.K. Rowling sub pseudonimul Robert Galbraith. Primul este „The Cuckoo’s Calling“ care i-a adus numeroase elogii ale criticii, urmat de „The Silkwarm“. Personajul acestei noi serii de mister create de Rowling este carismaticul detectiv privat și veteran de război Cormoran Strike și tânăra sa colaboratoare, Robin Ellacott.

ȘTIRI VIDEO GdS

Grav accident rutier la Iancu Jianu, cu trei victime

Un grav accident rutier s-a petrecut, în această după-amiază, pe Drumul Județean 643, în localitatea Iancu Jianu. Două autoturisme, în care se...

AUDIO / Gemenii olimpici, la Radio Sud

Mihai şi Adrian Anghel, gemenii olimpici, de la Liceul de Arte "Marin Sorescu" din Craiova povestesc în cadrul emisiunii "Teză la radio", de la Radio Sud despre cum a fost la prezentarea de modă, organizată la Cluj-Napoca.