17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn elicopter SMURD s-a prăbuşit în Republica Moldova. Cel puţin o persoană a murit 

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit în Republica Moldova. Cel puţin o persoană a murit 

Cel puţin o persoană a murit după ce un elicopter SMURD s-a prăbuşit astăzi în raionul Cantemir din Republica Moldova, scrie Mediafax.

Conform surselor citate de site-ul Unimedia, elicopterul s-a prăbuşit în zona localităţii Haragaş, în raionul Cantemir, în apropierea frontierei cu România. Diana Ţurcanu, ofiţer de presă DSE a declarat pentru Realitatea.md că o persoană a fost găsită fără suflare, iar alte trei sunt date dispărute. Elicopterul a dispărut de pe radar la ora 14:13 în apropierea satului Haragîş, raionul Cantemir. La faţa locului s-au deplasat mai multe ambulanţe şi echipaje SMURD, iar în prezent se efectuează lucrări de căutare a celorlalte 3 persoane.

Aerovehicolul mergea spre Cahul pentru a transporta o persoană la Spitalul Chişinău, după ce efectuase un alt zbor în această dimineaţă.

„În această dimineaţă, elicopterul SMURD a fost solicitat de către medicii din Vulcăneşti, pentru a transporta aerian şi monitorizat un pacient, internat în spitalul rational. O femeie de 85 de ani, care suferă de bronhopneumonie, insuficienţă respiratorie şi renală acută. Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată medical de către paramedicii şi medicii SMURD Iaşi. La ora 12:10 minute elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chişinău, femeia fiind preluată de către o ambulanţă 903 şi transportată la Spitalul de Urgenţă. Aceasta a fost a 19 operaţiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova „, se arată pe site-ul Ministerului de Interne din Republica Moldova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS