O persoană a murit și o alta a fost rănită vineri seara, în urma unei explozii care a avut loc o fabrică de armament din orașul bulgar Maglizh, situat la aproximativ 230 de kilometri est de Sofia, informează agențiile de presă internaționale, citate de Realitatea.net.

Explozia s-a produs la fabrica „Arsenal”, cel mai mare producător de arme şi muniţii din această ţară balcanică, o anchetă fiind deschisă de autorităţi pentru a stabili cauzele.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne bulgar a declarat pentru Reuters că accidentul, în care şi-a pierdut viaţa un bărbat de 52 de ani, a avut loc vineri, ora locală 22:20 (19:20 GMT) la unitatea de producţie din oraşul Maglizh.

Monica Stuparu
Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.