24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatronul Hexi Pharma, audiat la Parchetul General

Patronul Hexi Pharma, audiat la Parchetul General

Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, s-a prezentat astăzi la sediul Parchetului General pentru a fi audiat în dosarul dezinfectanților diluați din spitale, scrie Agerpres.

La intrare în sediul Parchetului, Dan Condrea nu a dorit să facă nicio declarație.

Procurorii au deschis săptămâna trecută un dosar penal având ca obiect informațiile vehiculate în spațiul public privind dezinfectanții produși de firma Hexi Pharma.

Urmărirea penală a fost începută pentru faptă, respectiv infracțiunile de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse. Parchetul General a anunțat luni că a făcut o „analiză” împreună cu polițiști și experți ai Institutului Național de Expertiză Criminalistică în dosarul dezinfectanților din spitale, fiind stabilite și ce tipuri de expertize urmează să fie realizate în acest caz.

Sâmbăta trecută, anchetatorii au efectuat percheziții la sediul și punctele de lucru ale Hexi Pharma, precum și la 25 de unități sanitare de pe raza a 21 de județe și din municipiul București, de unde au fost ridicate probe și documente. Tot atunci, procurorii au făcut percheziții și la domiciliul lui Dan Condrea. Serviciul Român de Informații a anunțat că trimis, în ultimii cinci ani, circa 100 de informări despre disfuncționalitățile din sistemul public de sănătate, inclusiv legate de fenomenul infecțiilor nosocomiale intraspitalicești. Informările au conținut și „aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanții utilizați la nivelul unităților spitalicești din țară”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS