9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia: Fontana di Trevi, iluminată cu roșu pentru a simboliza sângele creștinilor persecutați

Italia: Fontana di Trevi, iluminată cu roșu pentru a simboliza sângele creștinilor persecutați

Fontana di Trevi, unul din locurile cele mai emblematice ale Romei, a fost scăldată vineri într-o lumină roșie pentru a simboliza sângele creștinilor persecutați în întreaga lume, scrie Agerpres.

„Ne aflăm aici pentru a le face cunoscut creștinilor persecutați că nu au fost abandonați, că nu sunt singuri”, a explicat Nunzio Galantino, secretar general al Conferinței episcopilor italieni, în momentul în care au fost aprinse luminile neobișnuite. „Le cerem, de asemenea, celor care merg pe aceste străzi să nu îi uite pe acești oameni”, a adăugat el cu ocazia evenimentului organizat de asociația Aiuto alla Chiesa che soffre (Ajutor pentru biserica în nevoie).

Reprezentanți ai comunităților creștine victime ale masacrelor din Siria, Yemen și Kenya au participat la eveniment. Fontana di Trevi, veche de peste 250 de ani, atrage în fiecare an milioane de turiști aflați la Roma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS