8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate11 SFATURI de la Marcel Gentoiu, pentru a ajunge la destinație cu bagajele întregi

11 SFATURI de la Marcel Gentoiu, pentru a ajunge la destinație cu bagajele întregi

Dacă te pregătești să pleci în minivacanța de Paști cu trenul, autobusul sau cu avionul, ascultă ce-ți spune Marcel Gentoiu, geamantanul care lucreză mână în mâner cu Poliția Transporturi:
1. Încearcă să ajungi la gară, autogară sau la aeroport cu destul de mult timp înainte de plecare. Dacă te grăbești, ești neatent. Iar dacă ești neatent, poți pierde bagajul cât ai zice ,,Două bilete, vă rog!”
2. Ești genul de călător cu două genți de mână, un rucsac, o borsetă și un aparat foto după gât? Mai bine folosește o singură geantă mare sau un troler. Cu cât mai multe bagaje, cu atât mai greu să ai grijă de toate.
3. Dacă nu este coadă la bilete, atunci e la urcarea în tren. Și dacă nu e cafea, atunci sigur va fi la gustări. Când stai în zone aglomerate, crește riscul furtului de bagaje.Ține-le aproape tot timpul în care călătorești!
4. Te gândești să tragi un pui de somn în tren sau în sala de așteptare? Hoții visează mereu la cei ca tine.
5. Știi proverbul acela cu ,,ține-ți prietenii aproape și portofelul și mai aproape”? Este el puțin inventat, dar chiar și așa, îți recomand să îl ții cât mai aproape de corp.
6. Unii oameni pot fi foarte generoși. Unii îți pot oferi băuturi care te adorm sau te lasă inconștient, pentru a te jefui. Repetă după mine: ,,Nu, mulțumesc, nu îmi trebuie!”
7. Când călătorești cu avionul, nu lăsa banii sau alte valori în bagajele de cală.
8. Știi sentimentul acela pe care îl ai când vezi pe cineva îmbrăcat fix ca tine? Așa se simt și gențile când trec pe lângă una identică. Fă-ți bagajul fericit și oferă-i un aspect diferit. Insigne, stickere, orice… sau alege din start unul special. O să fie mult mai ușor să îl identifici.
9. Îți place să ții toți banii și cardurile în același buzunar sau bagaj? Crede-mă când îți spun că e o idee bună să le pui în mai multe locuri când călătorești.
10. Discreție nu a omorât niciodată pe nimeni. Cu siguranță nu va face rău bagajelor tale, ba chiar le va proteja dacă nu spui altor persoane despre bunurile de valoare cu care călătorești.
11. Știai că există alergie la întuneric? Foarte multe bagaje suferă de asta, iar simptomele manifestate sunt golirea spontană sau dispariția permanentă. E posibil să călătorești noaptea la un moment dat, așa că fă-le un bine și nu te aventura în zonele întunecate, fie că e vorba de străduțele de lângă gară/autogară/ aeroport sau compartimentele neiluminate.
Cam atât a avut Marcel Gentoiu să îți spună. Dacă se întâmplă să fii victima unei infracțiuni comise în trenuri, stații CFR, autogări sau aerogări, mergi imediat la cea mai apropiată unitate de poliție transporturi sau sună la 112 și dă-le polițiștilor toate informațiile!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS