7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBarack Obama se întâlnește cu Francois Hollande, Matteo Renzi şi David Cameron

Barack Obama se întâlnește cu Francois Hollande, Matteo Renzi şi David Cameron

Președintele american, Barack Obama se întâlnește la Hanovra cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, cu premierul Italiei, Matteo Renzi, şi cu şeful Guvernului de la Londra, David Cameron.
Liderul de la Casa Albă a ajuns duminică în Germania pentru a negocia Acordul Comercial dintre Statele Unite și Uniunea Europeană.
Aproape 25.000 de oameni au protestat la Hanovra înainte de sosirea lui Barack Obama – ei sunt împotriva acordului comercial dintre Uniunea Europeană și Statele Unite.
Într-o conferință de presă, împreună cu Angela Merkel, președintele american a declarat că Statele Unite și Uniunea Europeană trebuie să continue negocierile pe tema Acordului Transatlantic pentru Comerț și Investiții – considerând că aceasta este soluția optimă pentru statele exportatoare.
Potivit lui Obama, astfel de parteneriate au consolidate economia americană și au făcut-o mai competitivă, chiar adcă înțelege grijile oamenilor în privința globalizării atunci când fabricile lor se închid și sunt mutate acolo unde mâna de lucru este mai ieftină.
Din ce în ce mai puține persoane susțin acordul, care ar crea cea mai mare zonă de liber-schimb din lume, ce va include circa 800 de milioane de oameni.
Cea de-a 13-a rundă de negocieri pentru acordul comercial Statele Unite-Europa va vea loc săptămâna viitoare la New York. Ambele părți spera ca tratativele să fie încheiate în cursul mandatului lui Obama, care expiră la finalul anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS