Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a organizat, în această săptămână, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean,  concursurile cu cercurile de elevi  „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”.
Eapele zonale ale acestor concursuri au reunit peste 500 de elevi de la 30 de şcoli din judeţ, fiind desfăşurate în fiecare oraş din judeţul Mehedinţi, în fiecare zi a acestei săptămâni, în cadrul programului „Şcoala altfel”.
Scopul acestor activităţi este de a forma, elevilor, spiritul de solidaritate şi de implicare, individual sau în echipă, în acţiunile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă. Având un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul situaţiilor de urgenţă, aceste concursuri se organizează în fiecare an de către inspectoratul nostru, etapa zonală a acestor concursuri fiind planificată cu precădere în săptămâna „Şcoala altfel”.
Câştigătorii etapelor zonale vor participa, în cursul lunii mai, la etapa judeţeană a acestor concursuri.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.