Acasă Actualitate ”Toscana. Color. Monocrom. Experimental”- expoziţie de fotografie

”Toscana. Color. Monocrom. Experimental”- expoziţie de fotografie

-

Sala expoziţională “C.S. Ştefan Ciuceanu”, situată la etajul I, a Secţiei de Istorie-Arheologie, a Muzeului Olteniei Craiova, găzduieşte până în luna septembrie a.c., expoziţia de fotografie peisaj „Toscana. Color. Monocrom. Experimental”, aparţinând artistului Sebastian Prioteasa.
Într-o perioadă de vogă a artei fotografice, Sebastian Prioteasa propune o veritabilă expoziţie de artă a culorilor şi formelor, de renunţare deliberată la subiecte concrete, pentru a reda în cele 32 de tablouri canvas expuse, peisaje iconice din Toscana (Italia), toate într-o monocromie dezvoltată subtil, frumos şi elegant.
Căutarea unor raporturi optime între cromatică, lumini şi forme, crează la nivelul expoziţiei atmosfera unui arhetip peisagistic, o stare de spirit primordială, de început de lume şi esenţă, recognoscibilă fiinţei umane indiferent de timp, vremuri şi locuri. Poate acesta e sensul şi rostul, pentru care vizionarea expoziţiei determină trăiri şi legături emoţionale cu publicul vizitator.
Interesat de metafora locurilor şi timpurilor de dinainte de timp, a locurilor încremenite, altfel spus, a culorilor care au precedat, la mod potenţial, culorile de început ale tăcerii, lucrările realizate de către Sebastian Prioteasa stârnesc curiozitatea, tocmai prin mijaxul pe care îl realizează cu contemporaneitatea.
Publicul iubitor de fotografie poate admira în cadrul expoziţiei exponate imprimate pe pânză, unele fiind prezentate pentru prima dată publicului, altele fiind premiate deja pe plan internaţional.
Sebastian Prioteasa este membru al Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”, avându-l mentor pe preşedintele acestuia, col. (r.) Mircea Anghel.

Mirela MARINESCU
Mirela MARINESCU
Lucrează în presa scrisă din 2002, dar în facultate a cochetat şi cu televiziunea și radioul. Consideră că munca în televiziune este un proces de perfecţionare atât profesională, cât şi a personalităţii.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.