14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate”Toscana. Color. Monocrom. Experimental”- expoziţie de fotografie

”Toscana. Color. Monocrom. Experimental”- expoziţie de fotografie

Sala expoziţională “C.S. Ştefan Ciuceanu”, situată la etajul I, a Secţiei de Istorie-Arheologie, a Muzeului Olteniei Craiova, găzduieşte până în luna septembrie a.c., expoziţia de fotografie peisaj „Toscana. Color. Monocrom. Experimental”, aparţinând artistului Sebastian Prioteasa.
Într-o perioadă de vogă a artei fotografice, Sebastian Prioteasa propune o veritabilă expoziţie de artă a culorilor şi formelor, de renunţare deliberată la subiecte concrete, pentru a reda în cele 32 de tablouri canvas expuse, peisaje iconice din Toscana (Italia), toate într-o monocromie dezvoltată subtil, frumos şi elegant.
Căutarea unor raporturi optime între cromatică, lumini şi forme, crează la nivelul expoziţiei atmosfera unui arhetip peisagistic, o stare de spirit primordială, de început de lume şi esenţă, recognoscibilă fiinţei umane indiferent de timp, vremuri şi locuri. Poate acesta e sensul şi rostul, pentru care vizionarea expoziţiei determină trăiri şi legături emoţionale cu publicul vizitator.
Interesat de metafora locurilor şi timpurilor de dinainte de timp, a locurilor încremenite, altfel spus, a culorilor care au precedat, la mod potenţial, culorile de început ale tăcerii, lucrările realizate de către Sebastian Prioteasa stârnesc curiozitatea, tocmai prin mijaxul pe care îl realizează cu contemporaneitatea.
Publicul iubitor de fotografie poate admira în cadrul expoziţiei exponate imprimate pe pânză, unele fiind prezentate pentru prima dată publicului, altele fiind premiate deja pe plan internaţional.
Sebastian Prioteasa este membru al Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”, avându-l mentor pe preşedintele acestuia, col. (r.) Mircea Anghel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS