17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBruxelles: Procurorii belgieni au inculpat patru suspecţi, alţi doi fiind eliberaţi după "audieri amănunţite"

Bruxelles: Procurorii belgieni au inculpat patru suspecţi, alţi doi fiind eliberaţi după „audieri amănunţite”

Autorităţile belgiene au inculpat patru suspecţi, inclusiv pe Mohamed Abrini, pentru „participare la activităţi teroriste” în legătură cu atentatele de la Bruxelles, iar alţi doi suspecţi au fost eliberaţi în urma unor „audieri amănunţite”, a informat sâmbătă Parchetul federal, citat de Daily Mail.

Suspecţii arestaţi, Mohamed Abrini, Osama K., Herve B. M. şi Bilal E, au fost acuzaţi de participare la „crime teroriste” şi la „activităţi ale unui grup terorist”, în legătură cu atentatele din data de 22 martie de la Bruxelles, a informat Procuratura.

Alţi doi suspecţi, arestaţi în ultimele zile, au fost eliberaţi în urma unor „audieri amănunţite „, a mai informat instituţia.

Parchetul belgian a subliniat că nu poate fi deocamdată confirmat dacă Abrini este cel de-al treilea suspect, poreclit „omul cu pălărie”, care a fugit de pe aeroportul din Bruxelles, în timp ce doi atacatori sinucigaşi, alături de care a fost văzut în înregistrări video, s-au detonat, iar un altul a comis un atac într-o staţie de metrou a oraşului.

Osama K a fost identificat de presa suedeză ca fiind Osama Krayem, despre care se ştie că a părăsit oraşul suedez Malmo pentru a lupta în Siria.

El este acuzat că ar fi cea de-al doilea suspect prezent în staţia de metrou Maelbeek atunci când a avut loc atacul şi că a fost, de asemenea, prezent într-un centru comercial de unde a fost cumpărată geanta folosită în explozia de la aeroport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS