Acasă Actualitate Trei noi explozii în Belgia

Trei noi explozii în Belgia

Pompierii din Liege au fost solicitați în trei rânduri în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma a trei explozii produse în oraș. Din fericire, o singură persoana a suferit răni minore în urma deflagrațiilor.
O primă explozie care a necesitat intervenția pompierilor a avut loc la ora locala 23.40 (00.40, ora Romaniei ), pe Rue Pierre Molinghen, în Angleur (Liège). Ușa de la intrarea unei case a fost spulberată de explozie, iar ocupantul locuinței a fost rănit ușor.
Pompierii au fost trimiși apoi, la ora 01.10 (ora României) pe Rue de la Belle Fleur, în Beyne-Heusay, unde o explozie s-a produs, de asemenea, în fata unei case. A treia detonare a fost auzită în jurul orei 01.30 (ora României) și s-a produs pe strada Jean Jaurès, în Jupille.
Teroriștii au folosit petarde de tip „Cobra” pentru a produce exploziile.
Deocamdată nu se cunoaște mobilul acestor acte. Poliția franceză și belgiană și-au multiplicat operațiunile împotriva rețelei jihadiste aflate la originea atentatelor de la Bruxelles și Paris, „cvasianihilate”, potrivit autorităților franceze, comentează  France Presse.
Anchetatorii cred ca atacurile au fost lansate de aceeași celulă a Statului Islamic responsabilă și pentru atentatele de la Paris, din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti.
Parchetul belgian a precizat ca sase persoane au fost reținute în cursul unor percheziții în cartierele Schaerbeek și Jette, precum și în centrul capitalei belgiene.

Exit mobile version