7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePersoanele care adoptă copii mai mari de doi ani vor primi 1.700 de lei lunar, timp de un an

Persoanele care adoptă copii mai mari de doi ani vor primi 1.700 de lei lunar, timp de un an

Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, în unanimitate, modificarea Legii adopţiei, urmând ca persoanele care adoptă copii mai mari de doi ani să poată opta pentru un concediu de acomodare de un an şi o de o indemnizaţie lunară de circa 1.700 de lei acordată pe parcursul celor 12 luni de concediu. Proiectul pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopţiei a fost adoptat cu 219 voturi „pentru“ și prevede acordarea unei indemnizaţii lunare de 1.700 de lei.
„Persoana care adoptă un copil, la cerere, poate beneficia de un concediu de acomodare de maximum un an, care include şi o indemnizaţie lunară în cuantum de 1.700 de lei“, potrivit proiectului de lege iniţiat de Guvernul României şi adoptat de Camera Deputaţilor, care este for decizional.
Actul normativ adoptat de Camera Deputaților face mai flexibilă procedura de evaluare a adoptatorilor şi susţine demersurile de adopţie ale acestora, prin prelungirea valabilităţii atestatului de familie adoptatoare de la un an la doi ani şi revizuirea dispoziţiilor referitoare la realizarea potrivirii copilului cu o familie adoptatoare, precum şi reducerea termenelor în care instanţa de judecată trebuie să soluţioneze cauzele pe care le presupune finalizarea unei adopţii, prin reducerea termenului de apel la cinci zile de la 30, cât este în prezent. De asemenea, proiectul de lege reduce de la doi ani la un an termenul în care un copil devine eligibil pentru adopţia internaţională.
Proiectul va fi trimis preşedintelui spre promulgare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS