21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCâini de la Sibiu, sosiți în sprijinul polițiștilor doljeni

Câini de la Sibiu, sosiți în sprijinul polițiștilor doljeni

Două echipe canine din cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu au sosit în Dolj pentru a-i ajuta pe polițiști în cadrul unei acțiuni de combatere a trecerii ilegale a frontierei de stat.

În acest context, si la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj s-au organizat două filtre pe drumurile naţionale care converg către punctele de trecere a frontierei, repectiv pe D.N. 56, la iesire din municipiul Calafat si pe D.N. 55, la iesire din orasul Bechet. În cadrul acţiunii, poliţiştii verifică în special, autovehiculele de transport mărfuri si persoane care se deplaseayă dinspre punctele de trecere a frontierei în scopul depistării eventualelor persoane care ar încerca să pătrundă fraudulos în ţara noastră.

În sprijinul oamenilor legii din judeţul Dolj au sosit aceste două echipe canine din cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu.

Astfel, doi câini poliţişti, din rasele ciobănesc german şi ciobănesc belgian, specializati în descoperirea de persoane, împreună cu conductorii acestora, participă alături de poliţiştii doljeni în desfăşurarea activităţilor specifice de supraveghere şi control al traficului rutier. Aportul echipelor canine este deosebit de important în verificarea autovehiculelor de mari demensiuni, destinate transportului rutier de mărfuri.

Câinii poliţişti vor acţiona împreună cu poliţiştii doljeni pentru descoperirea persoanelor care încearcă să pătrundă ilegal pe teritoriul României dar şi pentru creşterea gradului de siguranţă publică şi asigurarea unui serviciu poliţienesc modern şi la cele mai înalte standarde de calitate pentru cetăţenii în slujba cărora suntem zi de zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS