15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateE.Coli şi stafilococ, depistate în brânza de la cantina Şcolii Nr. 16 din Piteşti

E.Coli şi stafilococ, depistate în brânza de la cantina Şcolii Nr. 16 din Piteşti

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Argeş, Daniel Lupu, a declarat că, potrivit rezultatelor parţiale ale instituţiei pe care o conduce, în brânza servită elevilor în cantina Şcolii Nr. 16 din Piteşti au fost depistate bacteria E.Coli şi stafilococ, potrivit Mediafax.

„Referitor la cazurile de suspiciune de toxiinfecţie alimentară la Şcoala 16, avem rezultatele preliminare la probele de alimente pe care DSVSA le-a recoltat. Avem la proba de telemea de vacă stafilococ şi E.Coli. Se suspicionează toxiinfecţia alimentară cu herotoxină produsă de Escherichia Coli şi de către stafilococ. Atât probele analizate cât şi tulpinile sunt trimise la Bucureşti pentru confirmare. Vorbim despre E.Coli şi despre stafilococ. Brânza a fost procurată de la un depozit alimentar, iar depozitul alimentar s-a aprovizionat de la o societate din Ardeal”, a declarat Daniel Lupu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Argeş.

Sâmbătă şi duminică, 36 de copii s-au prezentat în spitalele din Argeş după ce joi au mâncat la cantina Şcolii 16 din Piteşti mamăligă cu brânză şi carne de pui. Toţi au acuzat o stare generală de rău, febră, vărsături şi scaune diareice. Joi, 20 de copii mai erau internaţi în unităţile spitaliceşti din judeţul Argeş.

Mâncarea a fost pregătită într-un spaţiu din curtea şcolii al cărui teren aparţine unităţii de învăţământ, de către societatea cu care Şcoala 16 din Piteşti are un contract din anul 2008 în acest sens.
Patronul cantinei Şcolii Nr 16 din Piteşti a fost amendat cu 4.000 de lei, pentru nepăstrarea probelor, neefectuarea corespunzătoare a triajului personalului şi pentru că angajaţii nu purtau mănuşi. Cantina a fost închisă de pe 6 martie.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS