17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMăsuri speciale, adoptate și în România din cauza virusului Zika

Măsuri speciale, adoptate și în România din cauza virusului Zika

Alerta mondială cu privire la virusul Zika impune măsuri speciale şi în România. Institutul de Sănătate Publică a cerut tuturor primăriilor să facă dezinsecţie cu substanţe speciale în zonele în care ar putea apărea ţânţari. Mai ales că, din vara anului trecut în ţara noastră a apărut şi aşa numitul Ţânţar Tigru, responsabil de transmitera virusurilor Zika şi West Nile

Ţânţarul Aedes Albopictus, supranumit Ţânţarul Tigru din cauza dungilor de pe corp, este un potenţial vector de transmitere a virusului Zika. Ţânţarul Tigru ar fi ajuns deja în România prin importurile de bumbac şi cauciuc, dar nu se ştie încă dacă a adus cu el şi periculosul virus Zika. Totuşi, Institutul Naţional de Sănătate Publică a cerut autorităţior locale să ia măsuri preventive.

Acestea trebuie să înlăture toate deşeurile menajere care ar fi potenţiale în locuri în care s-ar putea multiplica ţânţarii, deci acolo unde există apă stagnantă, anvelope uzate, aruncate, să ia toate măsurile privind reducerea sau eliminarea populației de ţânţari, unde există astfel de condiţii, mă refer la zone umede, lacuri, iazuri, în jurul spitalelor. (Sursa:Digi24).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS