21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO navă bulgărească a eşuat pe Dunăre, între Călăraşi şi Brăila

O navă bulgărească a eşuat pe Dunăre, între Călăraşi şi Brăila

O navă tip RO/RO sub pavilion Bulgaria a eşuat, vineri, la intrarea pe braţul Epuraşu al Dunării, între Călăraşi şi Brăila, incidentul petrecându-se fără să se înregistreze răniţi sau poluări, navigaţia în zonă nefiind afectată, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Autorităţii Navale Române (ANR) , incidentul s-a petrecut vineri dimineaţă, în jurul orei 06.15, în timp ce vasul „Jumbo II”, fără marfă la bord, naviga în aval, de la Russe pentru Constanţa. „Nava s-a pus pe uscat la intrarea pe braţul Epuraşu, la km. 341 + 500 Dunăre – mal drept, pe un dig de piatră construit în cadrul unui proiect ce vizează îmbunătăţirea condiţiilor de navigaţie pe Dunăre, între Călăraşi şi Brăila”, se arată într-un comunicat al ANR.

Comandantul navei a comunicat către Trafic Control Chiciu că nava a suferit o fisură la corp, la un tanc de combustibil gol, închis etanş.
„Nu au fost provocate poluări şi nicio persoană nu a fost rănită”, se mai precizează în documentul citat. Nava este în continuare eşuată, dar navigaţia navelor şi convoaielor nu este afectată, iar în zonă traficul se desfăşoară normal. Nava Jumbo II are o lungime de 114 metri, lăţimea de 23 metri şi pescajul de 1,80 metri. Armatorul navei este Don Marin D.G. din Bulgaria.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS