24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRestricții în Ungaria pentru camioane în weekenduri și sărbători, în perioada 1 martie - 4 noiembrie

Restricții în Ungaria pentru camioane în weekenduri și sărbători, în perioada 1 martie – 4 noiembrie

Circulaţia camioanelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone pe teritoriul Ungariei va fi interzisă până în noiembrie, în weekenduri sau în zilele de sărbători legale. Poliţiştii români de Frontieră promit că vor lua măsuri speciale pentru ca la graniţă să nu se creeze blocaje, la reluarea traficului greu.
Potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, autoritățile ungare au informat că, începând cu data de 01.03.2016 ora 23.00 (ora României) până în data de 04.11.2016 ora 22.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Măsura se va aplica în  weekenduri sau în zilele de sărbători  legale. Excepție fac transporturile de mărfuri perisabile sau produse inflamabile ori chimice.
Autorităţile de frontieră vor efectua controlul comun pentru ieșirea din România, respectiv intrarea în Ungaria, în continuare, dar, conform legislaţiei Ungariei, după ce intră pe teritoriul acestui stat, şoferii TIR-urilor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulație pe drumurile publice.
Poliţia de Frontieră  susţine că va lua măsuri speciale pentru a asigura un control operativ la graniţă în funcţie de situaţiile create, inclusiv redirecționarea TIR-urilor spre toate punctele de frontieră de la graniţa comună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS