14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSiria: Cel puțin 120 de morți în apropiere de Damasc, în cel mai sângeros atentat din 2011

Siria: Cel puțin 120 de morți în apropiere de Damasc, în cel mai sângeros atentat din 2011

Cel puțin 120 de persoane și-au pierdut viața în atentatele comise duminică de extremiști ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI) la sud de Damasc, potrivit unui nou bilanț al unui ONG, cel mai grav pentru un atac de la declanșarea conflictului sirian, în 2011, relatează AFP, citat de Agerpres.
SI a revendicat dublul atentat sinucigaș comis în apropierea sanctuarului Sayeda Zeinab, un lăcaș al șiismului situat la cel puțin 10 km de capitala siriană, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), între care 90 de civili.
Până la acest atentat, cel mai sângeros bilanț al unui atac a fost cel al dublului atentat sinucigaș comis în mai 2012 de Frontul Al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida, și care s-a soldat cu 112 moți în cartierul Qazaz din Damasc.

De la declanșarea conflictului în Siria, majoritatea atentatelor sinucigașe sau cu vehicul capcană au fost comise de jihadiști Al-Nosra sau din Statul Islamic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS