10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi poliţişti, morţi într-un atac cu maşină-capcană în sudul Rusiei

Doi poliţişti, morţi într-un atac cu maşină-capcană în sudul Rusiei

Doi poliţişti au murit, luni, într-un atac cu maşină-capcană care a vizat un punct de control din provincia autonomă Daghestan din sudul Rusiei, iar autorităţile atribuie atacul unei grupări islamiste locale, posibil afiliată reţelei teroriste Stat Islamic, informează agenţia de presă Reuters.
Potrivit autorităţilor, este vorba despre un atac sinucigaş comis de un militant al unei grupări extremiste locale. „Un terorist sinucigaş era la volan şi s-a detonat”, a declarat o sursă a securităţii din Daghestan, citată de agenţia de presă rusă RIA, conform Mediafax.
„Potrivit informaţiilor preliminare, militanţi ai unei grupări teroriste din sud au plănuit explozia”, a precizat aceeaşi sursă.
Explozia a avut loc în apropierea secţiei de poliţie din oraşul Derbent, situat în sud-estul provinciei Daghestan. În urmă atacului, au fost răniţi mai mulţi poliţişti şi locuitori.
Provincia autonomă Daghestan se învecinează cu Cecenia, unde Moscova a dus lupte intense pentru combaterea separatiştilor islamişti, înainte de a recâştiga controlul asupra regiunii.
Daghestan a devenit un centru al militanţilor islamişti din nordul regiunii Caucaz, iar unii dintre militanţi au jurat loialitate reţelei teroriste Stat Islamic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS