13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Oxford, 25% dintre noii studenţi la informatică sunt români

La Oxford, 25% dintre noii studenţi la informatică sunt români

www.wall-street.ro
www.wall-street.ro

Din toamnă, şase elevi români vor merge la prestigioasă universitate britanică. Performanţele elevilor noştri i-au impresionat atât de tare pe englezi încât i-au declarat admişi înainte de a da bacalaureatul, relatează realitatea.net citând postul TV Digi24.

Un sfert dintre viitorii studenţi admişi la secţia de informatică la Oxford sunt din România, transmite cunoastelumea.ro. Dintre cei care vor începe cursurile în această toamnă sunt și Ioana Vasile de la Colegiul Naţional “Carol I” din Craiova , Gabriel Ineluş de la Colegiul Naţional “Andrei Şaguna” din Braşov. Şi Ciprian Știrbu din Bacău, Colegiul Naţional „Gheorge Vrânceanu”, a fost admis la Oxford.

În prezent România este reprezentată la Oxford, cea mai bună Universitate din Regatul Britanic, de peste 100 de studenţi. Mai mulţi ca oricând. În plus, din 2012, la Oxford se predă limba română şi alţi zeci de români predau sau conduc proiecte de cercetare în cadrul Universităţii.

Universitatea Oxford a dat Marii Britanii 26 de prim-miniştri printre care Margaret Thatcher, Tony Blair şi David Cameron. Statele Unite ale Americii au fost conduse şi ele de un absolvent al Universităţii – Bill Clinton. Iar, de-a lungul anilor, 47 de laureaţi ai Premiului Nobel au studiat sau au predat aici, în  cea mai veche Universitate din Marea Britanie. În sălile instituţiei au fost formaţi, în ultimii 900 de ani, scritorii, oamenii de ştiinţă şi economiştii care au schimbat lumea în care trăim.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS