Acasă Actualitate Ion Caramitru a fost desemnat Ambasadorul Cultural Shakespeare din România

Ion Caramitru a fost desemnat Ambasadorul Cultural Shakespeare din România

Maestrul Ion Caramitru a murit duminica trecută, la vârsta de 79 de ani
Maestrul Ion Caramitru a murit duminica trecută, la vârsta de 79 de ani

Actorul Ion Caramitru a devenit Ambasadorul Cultural Shakespeare, în cadrul lansării oficiale în România a programului de evenimente „Shakespeare Lives”, care a avut loc la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale”.

Lansarea oficială, în România, a programului de evenimente consacrate – sub motto-ul „Shakespeare Lives” („Shakespeare trăieşte”) – împlinirii a 400 de ani de la dispariţia celui mai important creator al culturii britanice, William Shakespeare, a avut loc la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” (Sala Media), sub auspiciile Ambasadei britanice şi ale Consiliului Britanic din Bucureşti, a anunţat Departamentul de Comunicare al Teatrului Naţional. În deschiderea serii, Excelenţa Sa ambasadorul britanic Paul Brummel a prezentat (în limba română) semnificaţia acestui program consacrat comemorării, pe plan mondial, a marelui Will. Una din iniţiativele lansate în acest context este desemnarea, în fiecare ţară unde se desfăşoară programul, a unei personalităţi drept „Ambasador Shakespeare”.

În cadrul ceremoniei a fost proiectat un montaj video cu imagini din spectacolele în care Ion Caramitru a interpretat variate roluri din dramaturgia lui Shakespeare, de la Romeo şi Julieta (1967), Hamlet (rol pentru care actorul român a fost nominalizat printre cei mai buni 10 interpreţi ai rolului care au existat vreodată, de către Michael Boyd, directorul artistic al Royal Shakespeare Company), până la Eduard al III-lea, Macbeth sau Prospero (2015); un fragment video dintr-un dialog cu Michael Pennington dintr-un workshop susţinut cu ani în urmă la Craiova, precum şi un mini-recital live, bilingv – în română şi engleză, suţinut de actor şi îndelung aplaudat de cei prezenţi.

 

Sursa: Mediafax

Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.
Exit mobile version