Acasă Actualitate Ministrul Justiției: Un candidat pentru funcția de procuror general trebuie să fie...

Ministrul Justiției: Un candidat pentru funcția de procuror general trebuie să fie integru

Un candidat pentru funcția de procuror general trebuie să aibă zece ani vechime în sistem, să fie integru, să dovedească faptul că a avut o activitate managerială și că îndeplinește condiții minime de profesionalism, a afirmat, joi, ministrul Justiției, Raluca Prună, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), potrivit Agerpres.
„Candidatul trebuie să îndeplinească niște condiții prevăzute de lege de 10 ani vechime. (…) Trebuie să fie integru și trebuie să dovedească faptul că a avut o activitate managerială și că îndeplinește condiții minime de profesionalism. O să le public cât de curând pe site-ul ministerului”, a afirmat Prună.
Ministrul urmează să discute cu reprezentanții CSM pentru declanșarea procedurilor de desemnare a unui nou procuror general, menționând că nu are candidați.
„Va fi o procedură transparentă, deschisă. (…) Am discuții informale cu CSM joi și imediat voi declanșa (procedura — n.r.). (…) Avizul CSM nu este consultativ. Este un aviz… N-am lansat procedura. Vă puteți imagina că am niște candidați înainte să lansez o procedură?! Se întâmplă așa ceva în țară în legătură cu orice procedură?!”, preciza miercuri Raluca Prună.

Întrebată dacă i-a dat lui Nițu opțiunea să demisioneze, ea a răspuns: „Nu i-am dat nici o opțiune domnului Nițu. Îl felicit pentru hotărârea pe care a luat-o”.

Tiberiu Nițu și-a anunțat marți demisia din funcție „ca un gest de responsabilitate și onoare”, după ce numele său a apărut în scandalul legat de folosirea coloanei oficiale. Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, va asigura interimatul la conducerea Ministerului Public.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version