22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţia franceză evacuează tabăra Petite Ceinture de la Paris, în care se află şi cetăţeni romi şi români

Poliţia franceză evacuează tabăra Petite Ceinture de la Paris, în care se află şi cetăţeni romi şi români

Tabăra Petite Ceinture de la Paris era în curs de evacuare miercuri, de către poliţie, după ce aproximativ 300 de persoane, inclusiv numeroşi copii, s-au instalat în iunie în zona dintre Portes des Poissonniers şi Clignancourt, în arondimentul al XVIII-lea, relatează Le Parisien online, potrivit Mediafax.

Poliţiştii au sosit la faţa locului la ora locală 6.30 (7.30, ora României) şi au început operaţiunea la ora locală 7.30.
Primele persoane evacuate au urcat într-un autobuz, cu lucrurile adunate în pungi de cumpărături şi valize pe role. Aproximativ zece autobuze aşteptau pe bulevardul Ney. Romii şi românii din tabără ştiau că evacuarea era iminentă şi şi-au pregătit lucrurile de marţi seara. Aproximativ 150 dintre ei au părăsit tabăra înainte de miezul nopţii, împreună cu copii, şi se aflau în ploaie, pe saltele, în Paris.
Cei care sunt evacuaţi sunt conduşi către cămine la Ulis (Essonne), Gennevilliers (Hauts-de-Seine) şi Stains (Seine-Saint-Denis). Familii cu trei copii, şcolarizaţi în prezent în arondismentul al XVIII-lea, la Paris, vor fi cazate în Essonne.
La faţa locului, lucrători umanitari şi din cadrul unor asociaţii vegheau la buna desfăşurare a operaţiunii care avea loc în mod paşnic. Un executor judecătoresc şi prefectul poliţiei se aflau la faţa locului.
Jumătate dintre cei aproximativ 20.000 de romi care trăiesc în Franţa locuiesc în Ile-de-France. În ianuarie, ziarul Le Monde scria că în 2015 au avut loc 11.000 de expulzări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS