Acasă Actualitate Senatorii din Comisia juridică au avizat cererea DNA privind urmărirea penală a...

Senatorii din Comisia juridică au avizat cererea DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea

Foto: voceatransilvaniei.ro

Comisia juridică a Senatului a avizat, marţi, favorabil cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva senatorului Gabriel Oprea, acuzat de abuz în serviciu, potrivit unor surse parlamentare, citate de Mediafax. Decizia Comisiei juridice de avizare favorabilă a solicitării DNA a fost luată cu 9 voturi „pentru”, unul împotrivă şi o singură abţinere. Avizul este consultativ, urmând ca plenul Senatului să decidă asupra ridicării imunităţii parlamentare a senatorului UNPR. Potrivit unor surse parlamentare, plenul ar urma să fie convocat miercuri, la ora 10.00, pentru votul în acest caz. Gabriel Oprea a pledat nevinovat la Comisia juridică şi a cerut chiar retrimiterea dosarului, pe motiv că ancheta nu este de competenţa DNA, ci a Parchetului General.

Senatorul UNPR Gabriel Oprea a declarat, astăzi, la ieşirea din Comisia juridică a Senatului, că este nevinovat, că a respectat mereu legea şi nu a cerut nimic în plus faţă de alţi foşti miniştri de interne, sugerând că la baza dosarului său se află jocuri politice.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version