16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputatul Ioan Oltean, la DNA

Deputatul Ioan Oltean, la DNA

Deputatul Ioan Oltean s-a prezentat marți la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat de procurori în dosarul ANRP, în care este anchetat pentru trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu. Conform unor surse judiciare citate de Agerpres, a fost chemat pentru a i se comunica de către procurori că i se prelungește controlul judiciar.

Pe 10 decembrie, un complet de la Instanța supremă a respins cererea DNA de arestare preventivă a deputatului Ioan Oltean, acesta fiind pus sub control judiciar.

El este urmărit penal de procurorii anticorupție în dosarul despăgubirilor ANRP. Potrivit DNA, în data de 17 iunie 2010, Cătălin Teodorescu, împreună cu alți inculpați care au făcut parte din Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor (Crinuța Dumitrean — președinte, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Attila Marko, Rodica Constantinovici și Lăcrămioara Alexandru), prin exercitarea abuzivă a atribuțiilor de serviciu, a aprobat raportul prin care un teren în suprafață de aproape 62.000 mp situat în municipiul Pitești a fost evaluat la aproximativ 109 milioane lei, sumă acordată drept despăgubire omului de afaceri Mihai Rotaru.

Procurorii susțin că terenul a fost supraevaluat cu aproape 87,3 milioane lei, ceea ce reprezintă prejudiciu în dauna bugetului de stat și avantaj patrimonial pentru Mihai Rotaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS