6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStare de alertă în Marea Britanie: 14 şcoli din Anglia, închise după ce au primit ameninţări cu bombe

Stare de alertă în Marea Britanie: 14 şcoli din Anglia, închise după ce au primit ameninţări cu bombe

Mii de elevi din 14 şcoli din Marea Britanie au fost evacuaţi, astăzi, după ce instituţiile de învăţământ au primit o serie de ameninţări cu bombe, informează Daily Mail, potrivit Mediafax.

Toate cele 14 instituţii de învăţământ (şase din Birmingham, patru din Londra şi încă patru din Cornwall) au fost evacuate în cursul zilei de marţi, ca urmare a ameninţărilor conform cărora în clădirile respective ar fi amplasate mai multe bombe.

Ameninţările vin la o săptămână după ce alte trei şcoli au fost evacuate din acelaşi motiv, însă forţele de ordine au declarat atunci că nu au fost găsite materiale explozive.

„Din informaţiile strânse până în acest moment reiese că nu există vreo ameninţare credibilă în urma acestor telefoane, urmând să se deschidă o investigaţie pentru a descoperi persoanele responsabile de aceste apeluri”, a declarat Carl Foulkes din cadrul departamentului de poliţie din West Midlands, conform dailymail.co.uk.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS