6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 3.500 de reprezentanţi ai Asociaţiei Forestierilor din România pichetează sediul Guvernului

Peste 3.500 de reprezentanţi ai Asociaţiei Forestierilor din România pichetează sediul Guvernului

Peste 3.500 de reprezentanţi din industria lemnului protestează marţi, în Piaţa Victoriei, ei susţinând că Romsilva a crescut cu 300 la sută preţul minim de pornire la licitaţiile de vânzare a masei lemnoase, potrivit Mediafax.

Câteva mii de pădurari, prorietari de păduri şi prelucrători ai masei lemnoase au venit, marţi, din toate colţurile ţării pentru a picheta sediul Guvernului. Protestul organizat de Asociaţia Forestierilor din România, a adunat 3.500 de persoane în Piaţa Victoriei.

Principala nemulţumire a forestierilor este preţul mare al masei lemnoase. „Vrem ca preţurile să revină la o normalitate, la cele care erau la finalul anului trecut, acum din cauza deciziei Romsilva de a creşte cu 300 la sută preţul minim de pornire la licitaţii, practic activitatea noastră este blocată” a declarat, Ciprian Muscă, preşedintele Asociaţiei Forestierilor din Bucovina.

Acesta susţine că probleme sunt şi cu contractele- cadru dintre agenţii care prelucrează masa lemnoasă şi Romsilva. „Vrem un contract de vânzare care să reprezinte un parteneriat, nu să fie unul doar cu obligaţii şi sancţiuni pentru cumpărătorii de masă lemnoasă” a mai spus Muscă.

Protestatarii au bannere pe care scrie „Dorim o cotă de masă lemnoasă pentru sprijinirea firmelor mici şi mijlocii” , „Mergem spre falimentare”, „Vrem licitaţie deschisă cu strigare”.

Muscă a precizat că forestierii vor ” scoaterea agentului Romsilva din pădure”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS