Cea de-a 20-a ediție a Salonului Internațional de Artă Fotografică al României (SIAF), eveniment ce se desfășoară sub genericul „Ziua Artei Fotografice din România”, se va deschide marți, la Muzeul Municipiului București.

La actuala ediție organizatorii au primit 1.960 de lucrări de la 240 de fotografi din 39 de țări. Juriul internațional – alcătuit din fotografi profesioniști de mare prestigiu precum Virgilio Bardossi (Italia), Daniel Bădescu (România) și Balasi Csaba (România) – a acceptat 400 de fotografii și a acordat 38 de medalii și mențiuni ale Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP) și ale Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR).

Apreciat drept cel mai important eveniment al artei fotografice românești, având o tradiție ce se întinde pe mai bine de o jumătate de secol, Salonul României a reunit, de fiecare dată, operele celor mai importanți fotografi din întreaga lume.

În cadrul vernisajului vor fi proiectate toate imaginile acceptate, iar cele premiate au fost printate și vor fi expuse în cadrul unei expoziții ce va fi itinerată prin mai multe orașe din țară.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.