14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIdentitatea islamistului împuşcat mortal joi la Paris, confirmată oficial de Tunisia

Identitatea islamistului împuşcat mortal joi la Paris, confirmată oficial de Tunisia

Tunisia a confirmat oficial că islamistul împuşcat mortal joi, în timp ce încerca să atace o secţie de poliţie din Paris, este cetăţeanul tunisian Tarek Belgacem, potrivit unor surse din poliţie, citate de cotidianul Le Figaro în ediţia electronică.
Asupra bărbatului, care a alergat spre poliţişti cu un cuţit în mâna şi având un dispozitiv exploziv fals, a fost găsit un text de revendicare în numele reţelei teroriste Stat Islamic, care conţinea şi numele sau, Tarek Belgacem , potrivit Mediafax.
Tunisia a confirmat luni că amprentele bărbatului împuşcat mortal de poliţie la Paris, trimise autorităţilor tunisiene pentru comparaţie, îi aparţin lui Tarik Belgacem, născut în 1991.
De asemenea, în baza amprentelor s-a stabilit că bărbatul este suspectat că a participat în 2013 la un jaf în Luxemburg, a anunţat luni justiţia luxemburgheză. „Putem confirma că amprentele digitale” ale acestui individ „corespund celor ale unei persoane suspectate că a participat la 16 octombrie 2013 la un jaf, în calitate de complice”, a precizat justiţia luxemburgheză într-un comunicat.

Bărbatul a fost împuşcat mortal în ziua comemorării atacurilor din 2015 de la redacţia revistei Charlie Hebdo, în timp ce încerca să între într-o secţie de poliţie din Paris având în mâna un cuţit şi strigând „Mare este Allah!”. Poliţiştii s-au temut că bărbatul încerca să comită un atac sinucigaş, astfel că, după ce l-au somat, l-au împuşcat mortal.

Potrivit unor surse, pe hainele suspectului erau fire electrice, dar s-a stabilit că nu avea asupra să explozibil. Asupra să a fost găsită o bucată de hârtie pe care era scris un jurământ de credinţă faţă de gruparea Stat Islamic şi în care promitea răzbunare pentru „atacurile franceze în Siria”.

În urmă incidentului, au apărut informaţii potrivit cărora bărbatul a trecut prin România, Elveţia, Luxemburg şi Germania, înainte de a ajunge în Franţa pe 24 decembrie, şi că a folosit patru identităţi diferite, el pretinzând cu diverse ocazii că este marocan, tunisian, sirian sau georgian.

Poliţia germană a anunţat că bărbatul a locuit într-un centru pentru solicitanţi de azil din Germania, unde a desenat un simbol al grupării Stat Islamic pe peretele unei camere şi a pozat cu un drapel al organizaţiei teroriste, ceea ce a determinat autorităţile locale să-l claseze că potenţial periculos. El a dispărut de la Recklingshausen în decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS