11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateForțele americane din Peninsula Coreea, în stare de alertă maximă

Forțele americane din Peninsula Coreea, în stare de alertă maximă

Forțele armate americane din Peninsula Coreea au fost plasate luni sub alertă maximă în eventualitatea unei provocări din partea Coreii de Nord, în urma testului nuclear efectuat săptămâna trecută de Phenian, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Șeful Comandamentului Forțelor Americane din Peninsula Coreea, Curtis Scaparrotti, a dat un ordin în acest sens în timpul unei vizite la baza aeriană Osan, administrată în comun de SUA și Coreea de Sud.

Pe de altă parte, Seulul a anunțat luni că negociatorul-șef sud-coreean în dosarul nuclear se va întâlni miercuri cu omologii săi american și japonez pentru a analiza posibilele mijloace de răspuns după testul nord-coreean efectuat pe 6 ianuarie.

Coreea de Nord a anunțat miercuri că a efectuat un test cu bombă cu hidrogen, deși experții americani au pus sub semnul întrebării capacitatea Phenianului de a deține deja această tehnologie.

Duminică, Statele Unite au trimis un bombardier B-52 care a survolat la joasă altitudine teritoriul sud-coreean. Două avioane de luptă, unul american și altul sud-coreean, au escortat aparatul B-52 Stratofortress, care poate transporta arme nucleare, înainte ca el să revină la baza militară americană din Guam, a anunțat Pentagonul într-un comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS