22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă

Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă

Tribunalul Constanţa a decis, vineri, condamnarea la patru ani de închisoare cu executare pentru Mircea Băsescu. Decizia instanţei nu este definitvă şi poate fi atacată la Curtea de Apel.

Judecătorii Tribunalului Constanţa au amânat la începutul săptămânii pronunţarea în dosarul lui Mircea Băsescu și Marian Căpățână, dosar în care sunt implicați membri ai familiei lui Bercea Mondial.

La ultimul termen de judecată în proces, procurorii DNA au cerut instanţei aplicarea de pedepse la inchisoare cu executare pentru Mircea Băsescu și Marian Căpățână, în cazul lui Mircea Băsescu fiind solicitată pedeapsa maximă prevăzută de lege. Totodată, DNA a cerut confiscarea sumei de 250.000 de euro de la Băsescu şi de 350.000 de euro de la Căpăţână.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influenţă şi respectiv complicitate la trafic de influenţă, iar în luna noiembrie 2015 a început derularea procesului. După ce au fost cercetați în stare de arest preventiv, judecătorii au înlocuit respectiva măsură cu cea a arestului la domiciliu și, ulterior, cu cea a controlului judiciar.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS