6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNew Delhi: 1 ianuarie, prima zi în care se experimentează circulația alternativă

New Delhi: 1 ianuarie, prima zi în care se experimentează circulația alternativă

Circa un milion de vehicule au rămas în parcări, astazi, la New Delhi (India), în prima zi în care se experimentează circulația alternativă în cea mai poluată capitală din lume, informează Agerpres.

Indicele calității aerului în capitala indiană, publicat de ambasada americană din New Delhi, afișa, vineri, valoarea îngrijorătoare de 429, nivel considerat „periculos” ce presupune că persoanele cu risc și copiii trebuie să rămână acasă.

Sute de polițiști și voluntari au fost mobilizați pentru a controla respectarea măsurii în oraș. Până pe 15 ianuarie, mașinile cu numere de înmatriculare impare vor circula în zilele impare, iar cele cu numere pare, în zilele pare. Restricțiile vizează circulația între orele 08:00 și 20:00, cu excepția duminicilor, dar nu se aplică și VIP-urilor, femeilor singure și vehiculelor pe două roți, care contribuie și ele la poluarea orașului.

În sistemul rutier din capitala indiană circulă peste 8,5 milioane de vehicule, la care se adaugă 1.400 de noi mașini zilnic. Nivelurile de poluare cresc în timpul iernii, când mulți oameni aprind focuri să se încălzească.

În timpul celor 15 zile cât va dura experimentul, unitățile de învățământ vor fi închise, autobuzele școlare fiind mobilizate pentru a se alătura mijloacelor de transport în comun.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS