Acasă Actualitate Franţa: Charlie Hebdo scoate un tiraj de un milion de exemplare, la...

Franţa: Charlie Hebdo scoate un tiraj de un milion de exemplare, la un an de la tragedie

-

La un an după atentatul care i-a decimat redacția sa de la Paris, la 7 ianuarie, săptămânalul satiric Charlie Hebdo va scoate la 6 ianaurie un număr special care a fost tipărit deja în aproape un milion de exemplare, a făcut cunoscut miercuri conducerea publicației, citată de AFP, citată de Agerpres.

Acest număr dublu — 32 de pagini, în loc de 16 — vândut la prețul obișnuit de trei euro va include un caiet cu desene ale celor dispăruți — Charb, Honoré, Cabu, Wolinski, Tignous, desenatorii asasinați la 7 ianuarie de către doi jihadiști—, precum și ale desenatorilor actuali și mesaje de susținerea din partea unor personalități.

Pentru acest număr, săptămânalul satiric a primit o comandă importantă din anumite țări ca Germania, unde difuzorii doresc să primească 50.000 de exemplare, informează Agerpres.

În prezent, publicația se vinde la aproximativ 100.000 de exemplare la chioșc, dintre 10.000 la internațional, cărora li se adaugă 183.000 de abonamente.

La o săptămână după atentat, soldat cu 12 morți la Charlie Hebdo, jurnalul satiric a publicat o „ediție a supraviețuitorilor”, având pe prima pagină un desen al profetului Mahomed sub titlul „Totul este iertat”, care s-a vândut în 7,5 milioane de exemplare în Franța și în lume.

Ulterior, jurnalul și-a reluat ritmul săptămânal de miercuri, iar vânzările la chioșc au revenit treptat la un nivel mai normal, coborând de la o medie de 750.000 în luna iunie la 300.000 în septembrie. În prezent, vânzările s-au stabilizat în jur de 100.000 de exemplare, potrivit directorului financiar, Eric Portheault.

Înainte de atentat, Charlie Hebdo, care se confrunta cu mari probleme financiare, vindea circa 30.000 de exemplare săptămânal.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.