12.1 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Cele mai întâlnite superstiții la români, în noaptea de Revelion 

Cele mai întâlnite superstiții la români, în noaptea de Revelion 

-

Noaptea de Revelion este încărcată de superstiții. Oriunde ar fi, mulți dintre români țin cont de acestea. Se spune că dacă ținem cont de câteva lucruri vom avea un an bun, lipsit de probleme și încărcat de belșug.

Una dintre aceaste superstiții spune că ar trebui să avem cel puțin o piesă vetimentară de culoarea roșie. De asemenea, nu trebuie să plțgem în seara de Revelion. Se spune că vom avea ghinion tot anul. Trebuie să ținem bani în buzunar la trecerea dintre ani. Astfel, vom scăpa de problemele financiare în noul an. Nu vom intra în noul an cu datorii. Acest lucru aduce ghinion și probleme financiare. De asemenea, românii își pun o dorință la cumpăna dintre ani. Sunt șanse foarte mari să se îndeplinească.

O altă superstiție spune că este bine să mături pe 31 decembrie și pe 1 ianuarie, deoarece, odata cu praful şi gunoiul, vom „arunca” și norocul din casă. Totodată, se mai spune că  prima persoana care îți va trece pragul în prima zi din noul an te va influența tot anul.

În prima zi din noul an nu trebuie să aruncăm nimic din casa, nici măcar gunoiul. Persoana iubită trebuie să ne fie alături la cumpana dintre ani. Sărutul de la miezul nopții influențează atât norocul în dragoste, cât și relațiile cu cei din jur. Tradiția spune că e bine să fie mult zgomot în noaptea dintre ani pentru a alunga spiritele rele.

În ceea ce privește masa de Revelion, tradiția spune că ar fi bine să mâncăm struguri și pește pentru a avea un an bogat. În schimb, trebuie să evităm carnea de pui, care ar aduce un an în care am risipi foarte ușor banii.

 

 

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.