29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCele mai întâlnite superstiții la români, în noaptea de Revelion 

Cele mai întâlnite superstiții la români, în noaptea de Revelion 

Noaptea de Revelion este încărcată de superstiții. Oriunde ar fi, mulți dintre români țin cont de acestea. Se spune că dacă ținem cont de câteva lucruri vom avea un an bun, lipsit de probleme și încărcat de belșug.

Una dintre aceaste superstiții spune că ar trebui să avem cel puțin o piesă vetimentară de culoarea roșie. De asemenea, nu trebuie să plțgem în seara de Revelion. Se spune că vom avea ghinion tot anul. Trebuie să ținem bani în buzunar la trecerea dintre ani. Astfel, vom scăpa de problemele financiare în noul an. Nu vom intra în noul an cu datorii. Acest lucru aduce ghinion și probleme financiare. De asemenea, românii își pun o dorință la cumpăna dintre ani. Sunt șanse foarte mari să se îndeplinească.

O altă superstiție spune că este bine să mături pe 31 decembrie și pe 1 ianuarie, deoarece, odata cu praful şi gunoiul, vom „arunca” și norocul din casă. Totodată, se mai spune că  prima persoana care îți va trece pragul în prima zi din noul an te va influența tot anul.

În prima zi din noul an nu trebuie să aruncăm nimic din casa, nici măcar gunoiul. Persoana iubită trebuie să ne fie alături la cumpana dintre ani. Sărutul de la miezul nopții influențează atât norocul în dragoste, cât și relațiile cu cei din jur. Tradiția spune că e bine să fie mult zgomot în noaptea dintre ani pentru a alunga spiritele rele.

În ceea ce privește masa de Revelion, tradiția spune că ar fi bine să mâncăm struguri și pește pentru a avea un an bogat. În schimb, trebuie să evităm carnea de pui, care ar aduce un an în care am risipi foarte ușor banii.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS