14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJurnalist care se opunea grupării teroriste Stat Islamic, asasinat în Turcia

Jurnalist care se opunea grupării teroriste Stat Islamic, asasinat în Turcia

Un jurnalist și activist sirian, producător de filme documentare, care se opunea grupării Stat Islamic, a fost asasinat în sudul Turciei, în condițiile în care săptămâna aceasta trebuia să se mute în Franța, unde primise azil, relatează Deutsche Welle în pagina online.
Naji al-Jerf, care lucra cu organizația Rakka Este Măcelărită în Tăcere (RBSS) ce documentează abuzurile comise de gruparea islamistă Stat Islamic, a fost împușcat mortal cu o armă cu amortizor, duminică, în orașul Gaziantep, a anunțat RBSS.

Al-Jerf terminase de curând un film care documenta abuzurile comise în zonele din Alep controlate de gruparea Stat Islamic. Filmul a fost realizat pentru RBSS, organizație care a câștigat Premiul Internațional pentru Libertatea Presei pe 2015 al Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor din New York.

El era de asemenea editorul revistei lunare „Henteh”, care scrie despre evenimentele din Siria.

Potrivit unor prieteni ai săi, activistul urma să plece săptămâna aceasta în Franța, unde el și familia sa primiseră azil.

Turcia a fost criticată pentru că ignoră prezența grupării Stat Islamic pe teritoriul său și că le permite combatanților să traverseze frontiera cu Siria. Autoritățile au început să combată gruparea teroristă spre sfârșitul acestui an, în urma unei serii de atacuri și la presiunea Statelor Unite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS