21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElena Udrea a ajuns din nou la DNA, pentru prelungirea controlului judiciar

Elena Udrea a ajuns din nou la DNA, pentru prelungirea controlului judiciar

 

Fostul ministru Elena Udrea s-a prezentat, astăzi, la Direcția Națională Anticorupție, unde procurorii ar urma să dispună prelungirea controlului judiciar, transmite Agerpres.

Elena Udrea a primit control judiciar pe 30 octombrie, iar măsura urma sa expire pe 30 decembrie.  La 30 octombrie, DNA a dispus ca fostul ministru sa fie cercetat sub control judiciar pe cauțiune, fiind stabilită suma de 5 milioane lei, informează și Hotnews.ro.

Pe 19 noiembrie, procurorii DNA au admis cererea Elenei Udrea de instituire a unei garanții asupra a doua terenuri din stațiunea Băile Boghis, în contul cauțiunii de 5 milioane lei.

Elena Udrea este acuzată de luare de mită  în formă continuata, trafic de influență în formă continuata, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals in declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 – 2012), informează Hotnews.ro.

Potrivit DNA, în anul 2010, în calitate de ministru și de persoană cu funcție de conducere in PDL, avand influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, Elena Udrea ar fi pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, in continuare, a contractului bilateral de vanzare-cumparare de energie electrica cu SC Hidroelectrica SA.

Elena Udrea (Foto: Hotnews.ro)
Elena Udrea (Foto: Hotnews.ro)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS