10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLuca Niculescu, aviz favorabil pentru postul de ambasador în Franţa

Luca Niculescu, aviz favorabil pentru postul de ambasador în Franţa

Jurnalistul Luca Niculescu a primit, marţi, aviz favorabil din partea comisiilor de politică externă ale Parlamentului pentru postul de ambasador al României în Franţa, scrie Mediafax.

Luca Niculescu a spus, în timpul audierilor, că relaţia româno-franceză este foarte puternică şi intensă şi că, în ultimii 26 de ani, toţi preşedinţii francezi, cu excepţia lui Francois Hollande, au fost în România.

Niculescu a mai spus că va exista un „sezon cultural românesc în Franţa”, un proiect de mare anvergură cu ocazia împinirii a 100 de ani de la Marea Unire, care „ar putea fi unul dintre punctele trecute în foaia de parcurs”.

De asemenea, Niculescu a amintit de importanţa preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene din 2019 şi a precizat că dialogul politic dintre cele două ţări ar putea fi marcat în cotinuare de vizite politice la cel mai înalt nivel. Prima parte a anului 2016 ar fi cea mai bună pentru vizite la nivel înalt pentru că apoi România şi Franţa intră într-o perioadă electorală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS