10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateXvaluator, singurul "start-up" cu ADN românesc promovat la Paris

Xvaluator, singurul „start-up” cu ADN românesc promovat la Paris

La un secol după ce avionul cu reacţie al lui Henri Coandă a zburat la Paris, tot aici, o altă inovaţie românească atrage atenţia asupra ţării noastre. Este vorba de Xvaluator, singurul start-up cu ADN românesc promovat în centrul Parisului ca şi Solutions COP21, creat de către doi cercetători români la Issy-les -Moulineaux, oraşul „high-tech” al regiunii Grand Paris .

Xvaluator este o mişcare internaţională, creată de francezi la Paris, de studenţi străini şi oameni de ştiinţă, adepţi ai conceptului „Co-Evaluare”.  Este o platformă online care permite profesioniștilor și utilizatorilor neprofesioniști să contribuie la toate procesele de „Co-evaluare.”

“Xvaluator este proiectul inovant ideal pentru un student sau un profesionist responsabil care vrea să-şi promoveze proiectele sau să sprijine produsele şi iniţiativele pe care le consideră utilie pentru societate. Cred că avem o ocazie perfectă că noi românii, oriude am fi să folosim www.Xvalautor.fr pentru a da tonul unei noi atitudini a societăţii secolului 21 inspirată de către români, o naţiune responsabilă care poate deveni printr-un simplu CLIC o naţiune exemplu care se implică într –o guvernare participativă prin co-evaluarea produselor, proiectelor, oraşelor de mâine, etc. Este un test pentru naţiunea noastră dacă noi românii ne putem mobiliza în jurul unui proiect inovant care poate ameliora societatea dar şi imaginea României în ochii generaţiilor secolului 21″,  a declarat Andrada Dugan, director de comunicare şi business development pentru Xvaluator.

Primarii marilor capitale C40 prezenţi la Paris în aceste zile au adoptat această imagine cu braţele deschise deoarece încrederea (soluţia adusă de inovaţia Xvaluator) este o valoare esenţială a secolului 21 şi postura omului lui Vitruviu inspirată de logo-ul Xvaluator o veritabilă emblemă a unei societăţi mai bune.

De la înregistrarea în 2010 a metodei inovative de „co-evaluare” a valorii percepute împreună şi în timp real, cei doi franco-români fondatori ai Xvaluator au publicat mai multe articole stiintificedespre aceste concepte dar şi inovaţii sociale şi societale care pot fi parte din soluţiile vizând obiectivele COP21.

« Am dedicat seri şi nopţi întregi pentru analiză soluţiilor simple pe care transformarea numerică şi noile forme de collaborare le pot aduce strategiilor în care se pot lua decizii mai bune de către fiecare şi la orice moment integrând opinia celorlalţi dar şi facilitând luarea de decizie rapidă şi adaptarea ei în funcţie de impactul perceput în timp real graţie strategiei de co-evaluare XVALUATOR a VALORII PERCEPUTE . În plus, sunt bucuros că echipa Xvaluator (Mădălina, Andrei, Alex, Andrada, Columbia, Ingrid, etc.) este o echipa de români talentaţi şi pasionaţi în plus de a inspiră această pasiune individuală de a contribui la o societate mai bună » a declarat Dr. Florin Păun, co-fondator al Xvaluator, născut din ideile şi analizele sale ştiinţifice referitor la impactul inovaţiei în evoluţia modelelor economice şi de dezvoltare.

Dr. Florin Păun este şi autorul mai multor cărţi în franceză printre care « J’Innove donc je suis ! »  împreună cu Edgar Morin, Lord Nicolas Stern, Ravi Nadjou, etc.

“Xvaluator poate deveni noul Facebook, Twitter sau Linkedin. Scopul este însă să permită această CONECTARE A CONŞTIINŢELOR în timp real pentru a oferi sprijin concret produselor, proiectelor, mărcilor, instituţiilor pe care le apreciem şi care sunt co-evaluate împreună că fiind utile pentru noi toţi. Xvaluator oferă că soluţie să costruim împreună valoarea esenţială a seccolului XXI” a adăugat Florin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS